Hrad
 X - HRAD :
Hlavní menu
Hlavní síň
Odkazy
Hledat
Fórum
Mapa Hradu
Knihovna
V knihovně
Próza
Recenze
Poklady Hradu
Poezie
Esoterika
Hudební salónek
V hudebním salónku
Recenze
Zbrojírna
Ve zbrojírně
Japonsko
Evropa
Kovárna
Vše
Věštírna
Ve věštírně
Měsíc
Astrologie
Soutěž
Hradní kuchyně
V kuchyni
Recepty
Dubový Háj
V dubovém Háji
Háj balad a povídek
Kruh z dubů
Poezie z kapradí
Citát
Každý člověk je obdařen silou, ale většina lidí celý život sleduje, jak jim uniká mezi prsty. Pokud ji však dokážete soustředit do jednoho místa a do jednoho okamžiku, můžete vykonat něco …úžasného.

Juan Sanchez Villa Lobos Ramirez

Nejnovější příspěvky ve fóru
Předpověď počasí ČR
Pedpov pro R ztra Pedpov pro R pozt

Hradní diskuzní fóra

Domůodpovědětvláknapomoc
<< Začátek < Předchozí 1 2 Následující > Konec >>
Bazar
Date: 31/05/2007 02:30 By: savarin Status: Uživatel  
Expert

graphgraph
Z čistě egoistických důvodů jsem založil tento oddílek.
Sháním totiž jednu knihu a řekl jsem si - proč by tu nemohlo být místo, kde by si milovníci fantasy mohli vyměňovat své fetiše?

Malý problém je v tom, že já nejsem milovník fantasy a tak to, co hledám, je něco jiného, ale zas tak daleko to není.

Úpěnlivě a za úplatu, samozřejmě, prosím laskavého čtenáře o prodej či o zprostředkování prodeje knihy Stanislava Lema Summa technologiae.
Je málo knih, kvůli kterým se konají vědecké kongresy ...

Pevně věřím, že kastelán tuto rubriku nevyhodí, a pokud vyhodí, tak s grácií jemu vlastní.
Správce zakázal anonymní příspěvky.

Bazar
Date: 31/05/2007 21:29 By: Mythos Status: Uživatel  
Grafoman :)

graph
Drahý pane Savarine,
zkuste ponejprve sehnat oblíbenou knihu přes antikvariáty, neb tato cesta je poněkud zdlouhavá. Sic Hradní knihovna je obrovská, police se prohýbají, ale tato kniha tady opravdu asi nebude. Osobně mám velice dobrou zkušenost s antikvariátem http://www.melcer.cz/ kde mi už sehnali knihy co jsem potřeboval.
A nebo je tu ještě možnost kamenných obchodů ve světě smrtelníků

Re:Bazar
Date: 01/06/2007 03:33 By: savarin Status: Uživatel  
Expert

graphgraph
Díky za odpověď, Mythosi.

No, pokud mohu doporučit já, tak největší internetový antikvariát, pokud vím, je na této adrese:

http://www.jcsoft.cz/bazar/index.asp

Najdete tam desítky tisíc knih.

Zrovna u této knihy ale mám problém. Vím o její existenci už léta, ale nevědel jsem, že byla u nás vydána, a tak jsem si ji nestihl koupit. Nikdo ji nechce prodat. Fanatici v oblasti sci-fi jsou ještě horší než v oblasti fantasy.
Na internetu už jsem viděl poptávky po její koupi s nabídkami cen mezi dvěma až třemi tisíci korun. Po antikvariátech jsem strávil mládí. Zkusil jsem to cvičně ve dvou, ale vysmáli se mně.

Mimoto se vůbec nejedná o sci-fi. Co vím o jejím obsahu, jde o filosoficko-technologicko-futurologické pojednání o lidstvu, jeho možnostech a perspektivách. Mám Lema moc rád, četl jsem od něho už něco vzdáleně podobného - Pánův hlas.

Tento typ literatury do škatulky nezařadíš.

No nic. Ale tahle rubrika by tu zůstat mohla, ne?

Příspěvek editován: savarin, v: 10/06/2007 20:28

Bazar
Date: 02/06/2007 13:40 By: Mythos Status: Uživatel  

graph
Tak to jsi na tom o něco lépe neř já, když vidím seznam všech těch antikvariátů
Správce to nevymaže, to by si nerisknul Spíše bych uvažoval o něčem grandiózním, fascinujícím. Dát podobné téma do Knihovny - odkaz na forum. Třeba se najdou lidé co se rádi zbaví knih a zase ti kteří je rádi budou mít ve své knihovně.

Pokud ta kniha je natolik vzácným kouskem a jak říkáš, vyváží se zlatem pomalu, bude zřejmě opravdu oříšek ji sehnat. Ale čas pracuje pro nás Neztrácet hlavu a hledat, Pátrači.

Re:Bazar
Date: 05/06/2007 04:32 By: savarin Status: Uživatel  
Expert

graphgraph
Ale je tam krásnej a výstižnej průvodce pražskými antikvariáty, že? Jeho glosy jsou rozkošný.

Teď jsem si ho prohlížel a zjistil jsem, že je taky antik v prodejně Black Point, kterou mám tak dvacet metrů. Chodím tam občas kupovat cajun a hlavní dojem je vůně marjány ... Knih jsem si vůbec nevšiml.

Ale co Ti doporučuju při návštěvě Prahy, to je Dlážděná ulice. Ta byla zasvěcená antikvariátům vždy. Není to sice už ta kvalita jako před převratem, to kouzlo zmizelo, ale zase se ty obchody v té jedné ulici namnožily. Já se jí z bezpečnostních důvodů vyhýbám, protože vím, že kdybych tam vešel, tak tam strávím den.

Bazar
Date: 05/06/2007 21:01 By: Mythos Status: Uživatel  

graph
tak jsem odpověděl uplně jinam ale to je fuk. Jak jsi řekl, obejít antiky, třebas jen jeden a dobrý, je někdy opravdu na spoustu moc mega času. Ale udělám si výlet jednou a obejdu si ty v Praze, jak doporučuješ .

<< Začátek < Předchozí 1 2 Následující > Konec >>

Přihlášení
Vstup pro obyvatele HRADU:

Zapomenuté heslo
Sekce

MYSTERY DESIGN SERVICE © 2005, All rights reserved.
Čtvrtek, 11 březen 2010