V mé duši je mír. Mám nemnohá přání: skromnou chaloupku s doškovou střechou, ale dobrým ložem, dobré jídlo, mléko a máslo, dočista čerstvé květiny za oknem, přede dveřmi pár krásných stromů, a kdyby mne Pán Bůh chtěl učinit dokonale šťastným, dopřál by mi zažít tu radost, že na těch stromech bude viset nějakých šest sedm mých nepřátel. S dojetím v srdci bych jim před jejich smrtí odpustil všechny nečestnosti, které na mně za života napáchali - musíme přece odpouštět svým nepřátelům, nikoli však dříve, než mají na krku provaz.
Taky vás někdy film, na který jste se nehorázně těšili, nehorázně zklamal?... Mě se to stalo teď nedávno. Očekávala jsem Letopisy Narnie netrpělivě a s radostí, protože knížka, kterou jsem kdysi četla, se mi moc líbila - a ne jenom první díl, ale všechny, ke kterým jsem se tehdy dostala. Filmová podoba prvního dílu ale byla pro mne dost rána... Ano, ano, triky byly skvělé, hudba taky, ale....Adaptace o ničem. Začátek filmu, odsun dětí z Londýna na venkov, byl neskutečně dlouhý, až si někteří v kině mysleli, že omylem přišli na jiný film. No a to, co bylo zajímavé, pobyt v Narnii, závěračná bitva a tak vůbec - vždyť to se vešlo málem do dvaceti minut.... Taky mi moc neřezaly ty děti, co tam hrály. Snad kromě pŘedstavitelky malé Lucy... Báječná ale byla SnĚhová královna. Na jméno herečky si nevzpomenu, hned v kině jsem si však vzpomněla na jinou její roli - archanděla Gabriela v Constantinovi :o) A to je asi tak vše, co mi z Letopisů Narnie utkvělo v paměti. Málo, že? Fakt, tenhle film pro mne - nic moc... Máte-li rádi Letopisy Narnie, nebo je ještě neznáte, radši si je přečtěte...
Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Filmová zklamání
Date: 22/07/2007 17:22
By: savarin
Status: Uživatel
Expert
Přemýšlel jsem o svých největších filmových zklamáních a zjistil jsem, že se týkají mé paměti. To je tak. V mládí jsem viděl spoustu filmů, o nichž jsem si dlouhou dobu myslel, že vím, jaké byly, a pak jsem je po letech viděl znovu.
Takový Vinnetou nezklamal. Sice jsem nebrečel při jeho pohřbu jako za mlada, ale v zásadě to odpovídalo. Totéž mohu říci např. o filmu Malý velký muž, který si pouštím opakovaně a vychutnávám si ho.
Velmi mě zklamala Hlava 22, kterou jsem v mládí miloval. Ale miloval jsem knihu nebo film? Nějak si nevzpomínám ... Film je ubohoučký, plochý, z hlavních hrdinů zůstala jen torza. Kde je hlavní padouch Milo?
Ale vyslovený otřes jsem zažil u dvou filmů, o kterých jsem si myslel, že byly vynikající. Romulus a Remus a potom Čingischán (doufám, že se to tak jmenovalo). To jsem si říkal, že jsem snad musel mít vlčí mlhu, nebo jsem měl nádor na mozku a vyléčil jsem se, nebo .... radši nemyslet.
No a po tom, co jsem se své demenci musel podívat tváří v tvář, mám trochu obavu podívat se na jiné filmy, na něž mám nádherné vzpomínky. Teď mám v plánu tři, ale už dlouho sbírám odvahu - Smrt v Benátkách, Zvětšenina a Půlnoční kovboj.
Tak co, Tarii, mám jít do toho?
Date: 01/08/2007 21:15
By: Tarii
Grafoman :)
Ano, Savarine, jdi do toho. A pokud by tve vzpominky byly delsi a rozvetvene, dame na ne link i do knihvny. A zalozime tam filmovou sekci. SOuhlas?
Date: 02/08/2007 18:05
By: savarin
Expert
U mne to začalo to někdy v 10 letech, kdy jsem se učil střihačem filmu. U nás byl chlápek, který vrazil všechny prachy do filmového studia a sbírky filmů. I pořad v televizi o něm byl. Kolem sebe měl mladý lidi, který učil. Já chtěl být samozřejmě režisérem, ale zbyla střižna ... Ovšem dělalo se to žiletkou a kyselinou, pokud jsi to někdy viděla. A za odměnu jsme se mohli dívat na Bogarta a Mickey Mouse ...
A co Ty? Nekde jsem viděl zmínku, žes někam psala recenze ...
Knihovna je sice dobrá věc, ale nedá se tam komunikovat, to mně trochu vadí.